Architecture of Sea Side Beach House Mirador By Gubbins

Hello Folks,….. Gubbins Arquitectos have create an Architecture of Sea Side Beach House Mirador in Tunquén, Chile, where it is perched above a steep cliff with views of the ocean. The Sea Side Beach House Mirador Project, elevated from the terrain, which allows us to see both the land and the sea at once.

Because of Mirador House have location and architecture, the sea side beach house can be seen from far away both from the field and from the coast, highlighting the main floor supported by a smaller base volume, showing symmetrical cantilevered areas.

Know More About Beach houses,

‘House Mirador’ A Sea Side Beach House Architecture ByGubbins Arquitectos

Sea Side Beach House,

  • Fact File Of  Beach House

  • Architects: Víctor Gubbins Browne, Gubbins Arquitectos
  • Location: Tunquen, Casablanca, Valparaíso, Chile
  • Area: 135.0 sqm
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Marcos Mendizábal
  • Collaborator: Guillermo Perera
  • Structural Calculations: Luis Soler, Juan Erenchun
  • Soil Mechanics: Hector Ventura
  • Plumbing: Patricio Moya and Assoc.
  • Electrical: ING. ICG Ltda.
  • Construction: Benard Noel
  • Sculpture: Roberto Holmes
  • Architectural Concept Of Sea Side Beach House

The architectural concept reflects the memory of  Villa Savoye in Paris designed by Le Corbusier, a project of a summer house that Andre Wogensky, design for a Parisian lawyer, located on the Mediterranean coast.

This Sea Side Beach House Project, the design of 25 houses Serfacoop in Las Condes, and the Rotonda House in Peñalolén Alto, all use a basic geometry, a solar orientation and communication with the site.

Sea Side Beach House,

The Sea Side Beach House Mirador rises from the ground ascending to the main floor by a ramp, and is comprised of a large meeting space connected to two terraces that open to the sea and the countryside respectively on opposite sides, and two departments on both sides.

The center of the great space is a double height area through which sunlight enters during the morning and the evening, and through which you may exit via a spiral-staircase to the roof terrace from which dominates the entire area.

The main floor described is based on a base volume where a changing room and bathroom is housed, for those who go camping or swimming at the beach.

Recommended For You,

Get the daily email newsletter :– Sign up Here!